Bloggen

Ett rikare liv!

Årets sista dag, årets sista morgon. Jag häller upp en kopp kaffe och tänder i vedspisen, det smattrar härligt från den torra granveden, ett lugnande och harmoniskt läte. Katterna som alltid står och väntar ivrigt utanför köksverandan på att få komma in ligger nu i köket på varsin köksstol, mätta och nöjda njuter de av den nya dagen, den sista på året.

2017 kommer bli svårslaget, året då jag blev vuxen, ja tänk, 40år, lite coolt tycker jag, inte alls skrämmande och jobbigt utan tvärtom. Jag som alltid varit så orolig om vad alla tycker och tänker om mig, men nu känner jag mig äntligen mer tillfreds, vuxnare på något sätt, i alla fall lugnare. Det är förmodligen inte bara åldern som gör att mitt liv känns så bra, såklart har det även att göra med att jag får vara kreativ och jobba med det jag vill, hemifrån.

Förut stressade jag alltid, upp tidigt på morgonen, djuren skulle matas och ut, vedpannan skulle tändas, barnen skulle till fritids innan skolan och sedan iväg till jobbet.

Jobba en hel dag som säljare i byggvaruhandel, som jag förvisso gillade men det även var väldigt krävande då man måste vara på hugget hela tiden. Efter jobbet hämta barnen, handla, hem och tända i vedpannan, laga mat, fixa djuren, läsa läxor, natta barnen och sedan sjunka ner i soffan o somna,

-Mia, ska vi gå och lägga oss? Yrvaken ranglar man upp för trappan och väl i säng så kan man inte sova för att allt som måste kommas ihåg och ska fixas snurrar i huvudet. Usch, fy, jag blir snurrig bara jag tänket på hur mitt liv såg ut innan.

Jag önskar att fler människor kunde få leva ett lugnare, mindre stressigt liv, det skulle göra under för många familjer tror jag. Kanske behöver man inte alla de nyaste prylarna utan man kan kanske klara sig med lite mindre pengar och få ett rikare liv. Ett liv där man faktiskt kan stanna upp och se sig omkring lite. Att ta vara på livet som vi fått. Vad får man ut av att stressa hela livet? -Oj vad jag hunnit med mycket, ja, grattis! Eller kanske vill du komma ihåg att du fick ut lite mera av livet än att bara vara duktig och stressa för att du ska hinna så mycket som möjligt.

Detta vill jag att du tar med dig in i det nya året som kommer, unna dig det där som faktiskt DU vill göra, den där promenaden i skogen, träningen som inte blir av för att du inte hinner, bjud över grannen på en fika, läsa den där boken som du köpte men som du inte ens hunnit öppna.

Ta en paus och se dig omkring och lev livet lite rikare och med mindre stress. Skit i att brusa upp för allt onödigt, småsaker som egentligen inte är så stora. Skit i att reta dig på alla andra, dom är inte värda den energi det går åt att vara irriterad. Lägg tid på dom du älskar och dom som betyder något för dig.

Ta vara på livet, du har bara ett. <3

Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!! Och ett fantastiskt 2018.

Kram Mia