Bloggen

Jakt, djur och natur. Om konstnären själv får bestämma

Jag fullkomligt älskar den närhet jag har till djur och natur i mitt liv, så det är ett självklart val när jag själv får välja motiv. Bilden ovan är en vårbock som jag målat i akryl.

Jag växte upp på en gård med kor, hästar och och lite andra smådjur. Vi hade små ponnys som vi va hos varje dag, när vi hade skola skötte mamma och pappa dom på morgonen men kvällarna fixade vi själva. Det var en självklarhet att man tog hand om sina djur. Min första egna häst var ett russ som jag bytte till mig mot en kalv, jag hade nämligen fått en ko av min farfar som jag till och med kratsade klövarna på, hihi. Ja, Pärla som kon hette blev en riktigt snäll ko och fick en kalv som jag bytte mot Rosetta, min första häst. Vilken lycka!!!

Min pappa var snickare när jag var liten och hade även lite djur på fritiden, men precis som jag sade han upp sig och startade sitt eget företag som köttdjursbonde. På många sätt är jag nog väldigt lik pappa, jag älskar att sköta mig själv och ha mitt eget företag, det är en så stor frihet men krävs mycket disciplin. Min pappa har alltid jagat och jag var ofta med honom i skogen. Där genom föddes mitt jaktintresse. Jag kunde sitta i eller under jakttornet tyst och stilla i flera timmar på älgjakten.  Den stora charmen med jakt är inte bara skjutandet som en del tror, utan att bara få sitta där och se naturens alla vackra sidor. Mest blir det älgjakt och jag har fällt 8st älgar, däribland en udda 16-taggare vars trofé sitter i tv-rummet. Även rådjurspyrschen är en av mina favoriter inom jakt, bara sitta och vara, lite som meditation för mig. Solen som strilar sina strålar genom träden och daggen som glittrar som diamanter. Det är tyst och lugnt men ändå så spännande, man blir ett med naturen.

En kolteckning jag gjorde för x antal år sedan på min pappa.

Ja, djur och natur är väldigt viktigt i mitt liv och att få bo som jag gör är helt underbart. Mitt råd är att gå ut i skogen och upptäck vilken vacker natur vi faktiskt har och vilket otroligt  lugn det ger.

Njut av livet, du har bara ett!

Kram Mia