Bloggen

Äntligen vet jag meningen med livet!

Nu har jag äntligen förstått meningen med livet, det är helt enkelt så att man ska leva livet precis som man själv vill. Leva ett lugnt och harmoniskt liv, ta till vara på allt det fina i livet och njuta av alla små ting.

 

För flera år sedan hittade jag ett ordspråk som jag fastnade för, det lyder följande:

”The only way to success is, to be able to live your life in your way”

Den enda vägen till framgång är, att kunna leva livet som just du vill.

Så enkelt är det!!!

Men, så enkelt är det ju inte. Alla måsten man ska göra, allt som ska fixas, man ska hjälpa andra, vara tillgänglig hela tiden och svara på mail, sms, messenger, snap, insta och alla sociala medier, man ska vara med på allt och såklart alla räkningar som ska betalas. Men ju mera jag läser om personlig utveckling och människors levnadssätt, har jag lärt mig att dra ner på mitt eget tempo, min oro och min prestation inför andra människor och lärt mig sålla bland röran. Sålla bort det som faktiskt inte är så viktigt. För vad är viktigt???  För mig är det inte att ha den finaste bilen, eller dom nyaste och häftigaste prylarna, inte heller att andra pratar bakom min rygg är längre viktigt, jag vet ju själv vad som är sant och tids nog kommer sanningen alltid fram.

Viktigt för mig är:

Att vara ärlig mot sig själ.  Vill jag göra detta? eller gör jag det för att andra ska vara nöjda med mig?

Visa hänsyn, tacksamhet och hjälpa andra. Respektera att folk är annorlunda och INTE alltid tänker lika, vi har alla olika bakgrunder och olika upplevelser ifrån livets ibland hårda skola.

Vara tacksam och vårda det du har. Det går inte köpa sig lycklig. Finns många ting som är gratis i livet och kärlek och respekt är något som gör människor lyckliga. Min son sa till mig för ett tag sedan. -mamma! Även om vi inte ha råd med allt så finns det dom som är avundsjuka på mig, jag tror dom är avundsjuka för att jag har en mamma som ser mig och ger mig mycket kärlek i min uppväxt, det är ju det viktigaste.

Det ni, vad mer kan man önska sig av sitt barn.

 

Jag försöker hela tiden att reflektera mer över mitt liv, hur jag lever det, vad som är bra och vad jag kan förbättra.

Sedan jag startade mitt företag som konstnär på heltid så har tempot bara ökat mer och mer och nu har jag kommit till en gräns då jag får sätta stopp. Stopp för inkommande uppdrag. Jag hinner inte med alla härliga uppdrag, jo, kanske jag skulle om jag skulle köra på hela tiden, men det fungerar inte riktigt så med konst och skapandet, inte för mig i alla fall. Har man ett fabriksjobb kan man köra på, men när det gäller att skapa så måste man vara inspirerad, det blir inget bra resultat annars. Vissa dagar går det inte att teckna i kol då fingrarna saknar finmotoriken.  Mina detaljrika kolteckningar kräver att jag är helt fokuserad, särskilt när det är människor jag avbildar. Kolen är mycket flyktig och går inte att sudda om man gör fel, så fokus och inspiration är ett måste.

Ibland måste jag även få utrymme för att göra egna motiv, motiv som utvecklar mig och ger inspiration för mitt kreativa yrke. Just nu håller jag på med en buddistmunk i ett underbart ljus, precis innan han ska till att be sin morgonbön. Fotot är taget av den engelska fotografen Julian Bound som bland annat fotar för National Geographic och BBC news. Fotot såg jag för ett tag sedan och kunde inte låta bli att tänka på det, så jag va tvungen att fråga Julian om jag fick måla av det och det gick bra. Älskar verkligen denna bild, vad tänker han på? Vad kommer morgonens bön att innehålla? Bilden fångade mig helt och sättet hur munkar lever är fascinerande. Dom lever i sinnesro utan en massa saker. Visst vore väl det underbart!

 

Så nu har jag tagit beslutet att sätta stopp tills jag fått klar den långa lista av beställningar som jag har, lyx, ja verkligen men jag vill inte missta de spännande jobb jag inte hunnit med och att lova saker som inte blir av känns inte alls bra för mig.

Den nya mycket förståndigare Mia lever ett mer och mer harmoniskt liv, ett rikare liv, njuter mer av livet. Stress, oro och människor som vill mig illa får mindre och mindre utrymme i mitt liv.

Jag har hittat meningen i mitt liv, jag lever som jag vill, jag är nöjd med mitt liv och jag skulle aldrig byta bort det underbara liv jag fått.

 

Kram Mia

1 reaktion på ”Äntligen vet jag meningen med livet!

Kommentarer är stängda.