Bloggen

Flow, den underbara känslan när tid och rum försvinner.

 

Jag har jobbat på ett bra tag nu utan återhämtning, det är inte bara beställningar och målningar som ska göras utan en hel del projekt som är på gång med fasadrenovering, fårstängsel som ska sättas, barn som ska skjutsas och allt som hör vardagen till. Men denna veckan tog jag ledigt ett par kvällar efter målandet och gjorde ingenting, självklart fick djur den omvårdnad dom behövde men renovering och alla projekt fick stå stilla. Vad hände då, jo min inspiration till att måla blev ännu större, efter att skickat iväg min sambo till golfen satte jag mig på kvällen och målade från hjärtat, en bild jag fullkomligt älskar, en bild som den engelska fotografen Julian Bound har tagit. Han fotar för bland annat National Geographics och BBC News. Tänk att lilla jag fick låna en av hans vackra foton och måla utifrån det. Jag känner mig är så tacksam, det är helt underbart att få måla av en bild som man känner riktigt mycket för.

Tiden bara försvann, flera timmar hade gått utan att jag märkt det, det är som meditation för mig, att bli så uppslukad av det man gör att tid och rum försvinner. Det får mig att komma ihåg vart jag vill med min konst, jag vill bli bättre och bättre, göra större och större målningar med fler detaljer i, jag älskar alla dessa små detaljer. Förmodligen kommer jag även att gå över till olja igen, då olja har endel fördelar som jag gillar, känns som jag börja att behärska det mer och mer. Det är som med allt, ju mer man övar desto bättre blir man och jag vill bli riktigt bra. Jag vill att människor ska gapa av beundran när dom ser mina målningar. Det är ett högt mål, jag vet men dit vill jag.

Min lärare på konstskolan jag gick i USA gav oss en dag i läxa att hitta en tavla utav en konstnär vi gillade och att köpa en poster med bilden och sätta den på väggen i sovrummen. Det första du ser när du stiger upp på morgonen ska vara något inspirerande och vet ni vad, den hänger där, när jag sätter mig upp i sängen varje morgon ser jag den vackra tavlan, jag ser även skogen utanför genom fönsterna.

The Accolade av Edmund Blair Leighton, (21 September 1852 – 1 September 1922) en engelsk konstnär som målar underbara målningar fullt med detaljer.

Att bli så bra som Edmund, det är något att sträva efter det, så glad att ni tog er tid att läsa detta och att ni följer med på min resa som konstnär.

Önskar er alla en riktigt underbar midsommar.

Kram Mia