Bloggen

Ja! Jag är faktiskt ganska jävla bra ;)

Ja, jag är rätt bra som jag är!

-Får man säga så??? -Klart man inte får. -För vem? -För alla människor som inte kan glädjas åt andras framgångar, eller skulle jag kanske säga liv. För visst har även du åstadkommit massor som du borde vara stolt över?

Jag har fött 2 barn, har ett eget företag, har en gård med hästar,får och hönor, jagar, renoverar hus, odlar, har blivit trampad på ett flertal gånger, blivit sviken, gått genomen separation med barnen inblandade, varit gift, skilt mig, varit utbränd, rest, utbildat mig och här står jag nu idag, rak som en fura i ryggen och tänker, aldrig mer ska någon få mig att känna mig värdelös, aldrig någonsin ska jag gråta för att någon trycker ner mig och behandlar mig illa, ALDRIG ska jag bry mig om vad folk pratar bakom min rygg när jag vet att det bara är lögner. Däremot ska jag alltid glädjas åt det jag har och det jag har åstadkommit.

I veckan som gick fick jag reda på att folk (inga namn) pratar skit om mig och om hur duktig och bra jag tror att jag är. Det roliga är att jag inte bryr mig längre. Jag tycker absolut inte att jag är bättre än någon annan, jag gör bara mitt bästa. Visst är det tråkigt när man får höra om saker som inte stämmer, särskilt när det är väldigt elaka saker som inte stämmer. Även mindre saker pratas det om, hur orkar dom? Härom dagen hade vi tydligen inga får kvar, såvitt jag vet så går det ett gäng här utanför som jag gosar med varje dag. Däremot kommer vi inte kunna behålla alla då sommaren skörd blivit väldigt dålig, beroende av det fin, fina vädret som medförde en torka vi aldrig varit med om förut. Det är konstigt att det roar folk att prata illa om andra människor. Hur kan man lägga så mycket tid på att skvallra och prata illa om folk, eller får man vända på det, gu va jag är poppis som får så mycket uppmärksamhet, hihi. Själv är jag världens sämsta skvallerkärring då jag aldrig kommer ihåg oväsentliga saker, har även tyvärr jätte svårt för att komma ihåg namn så det skulle lätt kunna bli fel om jag sa något om någon, bäst att vara tyst. Tänk om vi alla la mer fokus på att faktiskt göra sådant människor mår bra utav, att hjälpa andra och att utvecklas själva.

Allt man hör på byn hade förmodligen gjort mig väldigt ledsen för några år sedan, men nu blir jag nästan mer road av att folk tycker jag är så intressant att jag tar upp flera timma av deras liv, dagar till och med år. Något har hänt de sista åren och det bli bara bättre och bättre. Vad är det då som har hänt?

Jag lever ett helt annat liv ifrån vad jag gjorde förut, förr gjorde jag ofta som alla andra ville att jag skulle göra, jag va rädd för att vara annorlunda, jag va velig, tog ofta den enkla vägen och hade en väldigt dålig självkänsla. Skulle jag fråga människor omkring mig skulle dom säga, -Nej, det är inte så vi har sett dig. Men det är en sak vad man ser och en sak vad man känner och det sistnämnda kan ingen ändra på, du känner vad du känner.

Varför kände jag mig då mycket starkare idag, dels har det förmodligen med åldern att göra, jag upplever att det spelar mig ingen roll längre vad andra tycker, jag tar hand om mig och mina, jag ställer upp så mycket jag kan och har ett driv efter av att en dag kunna hjälpa till mera och större. Delvis har det förmodligen också med att göra att jag träffade Henrik, en lugn, stabil kille från Dalarna som aldrig brusar upp.

Jag har de senaste åren lagt om mitt liv helt, jag äter bättre, stressar mindre och lever mer. Självklart finns det perioder som är mer stressande och dagar man inte känner sig på topp men det blir allt mer sällan.

Jag prioriterar livet mer för varje dag som går och dyra prylar lockar mig inte, jag blir allt mer mån om att äta nyttigt och leva i harmoni och reducera så mycket oro och stress som möjligt. Visst låter det lite flummigt men jag tror många skulle må bra utav att lägga om sina liv en aning och framförallt, se allt man har åstadkommit och glädjas åt det.

Så länge vi gör det bästa vi kan, är ärliga och tar hänsyn till andra så finns det hopp.

Du har bara ett liv, gör det bästa utav det, lev, njut och va tacksam för allt det fina som finns omkring dig. Du är rätt jäkla bra du oxå. Eller hur?

Kram Från Mia

(Evigt tacksam för mina älskade barn och sambo, min familj och vårt fantastiska liv på gården i Mosshult.)

 

1 reaktion på ”Ja! Jag är faktiskt ganska jävla bra ;)

  1. Fantastiskt bra skrivet och tänkt! Sanningen i livet! Tänk vad människor har mycket att göra, snoka, leta fel, lyssna på andra, ( som inget vet)! Ta så mycket energi, av sig själv istället att glädjas åt andra som det går framåt för. SVENSKA AVUNDSJUKAN! Jag själv har ställt upp för andra hela mitt liv, är, och har varit väldigt social. Men en dag då jag sa NEJ, så försvann också de jag trodde var vänner och arbetskamrater! Så mycket var man värd i dessa ögon! Idag 73 år, sitter ganska ensam, men hellre det än att bli utnyttjad! Försöker att göra det bästa av situationen! Hellre ensam än oärliga människor runt mej! Lite av det, men man får kämpa, även i motvind, eller hur? Hoppas du som är i dina bästa år får ha det bra, med familj å barn,man! ( och vänner)! Du verkar ändå veta vad du vill! Lär dina barn detsamma att stå upp för det rätta, viktigt i denna värld! Tant73 Leksand.

Kommentarer är stängda.