Bloggen

Konstnär/bonnatös, den perfekta kombinationen.

Att jag är en bonnatös det är det nog ingen som har kunnat undgå, djur, jakt och natur är en del av mig och mitt liv.

Att sitta stilla är egentligen inte min grej, men att vara konstnär kräver enhel del stillasittande i ateljén. Jag kan fastna i en målning i flera timmar i sträck och tiden bara försvinner, men efteråt kan jag bli väldigt trött. Man kan tro att det ett glassigt jobb att bara sitta och måla hela dagarna men så är det inte riktigt. Eftersom jag målar på beställning, sitter jag hela tiden superskärpt för att få motivet så likt bilden som möjligt som jag ska måla av. Jag vill gärna ha varje litet streck på precis rätt ställe och därför krävs det att vara fokuserad hela tiden så inget blir fel. För att inte bli helt groggy måste jag ibland ta pauser och röra på mig, då är det underbart att kunna gå ut i trädgågen eller till djuren på gården och göra lite fysiskt arbete.

Dessa underbara kor har jag målat i akryl och dom blev en födelsedagspresent till en bonde i Skåne. ❤

Vi har en fantastisk natur i Sverige som vi ska vara mycket stolta över.