Bloggen

Stopp!!! Glöm inte bort dig själv.

Oj, va mycket som har hänt i mitt liv de sista åren. Tiden bara flyger fram och det är svårt att hinna med att stanna upp och reflektera över allt som bara händer. Men nu börjar kroppen säga ifrån och det känns att jag skulle behöva dra ner på tempot, kanske inte dra ner på tempot men i alla fall styra upp dagarna, ge mig själv lite tid att fylla på med energi. Fylla på med energi som kan omvandlas till kreativitet, inspiration och livsglädje. Energi så jag orka hjälpa dom som behöver mig just nu.

När allt bara snurrar på och man försöker hinna med allt som måste fixas och tas tag i är det lätt hänt att man sätter sig själv åt sidan. Saker man älskar att göra blir inte roligt längre, utan känns stressigt och man tappar helt lusten till allt, man är så uppe i varv att man känner sig mer stressad av att göra saker man annars njuter av att göra. Nu har jag jobbat stenhårt med saker som absolut går först i livet och då blir det lite extra viktigt att ge mig själv lite påfyllning. Så att jag orka vara stark.

Ett längre tag har jag satt min egen tid åt sidan. I min egentid ingår även mitt jobb, för att kunna sitta ner och måla måste jag ha god balans i livet, annars känns även detta stressigt och när det har gått så långt, börjar det att bli mycket viktigt att tänka till. Hur va det nu??? Du måste vara stark själv för att kunna hjälpa andra. Jag är stark, jag orkar hur mycket som helst, nej, såklart inte. Även jag måste ibland ladda upp mina batterier.

Hur bryter man då detta snurrande ekorrhjul?

För mig gäller det nog att sätta mig ner och strukturera upp all, planera och reflektera över vad jag kan förenkla och förbättra. Ge mig tid att faktiskt gå ut till hästarna och rida, ge mig tid att motionera, äta bra och låta mig själv vila.   Låta mig själv få göra sådant som jag vill. Just nu har jag tömt all min energi på att hjälpa alla andra och se till att alla andra mår bra och att få allt att fungerar och flyta på. Det är en av mina svagheter/styrkor, jag sätter alla andras behov före mina egna, jag har på sista tiden fått prioritera bort mycket av mig, mitt jobb och min tid. Nu är det snart slut på min egen energi. Har även en person som hela tiden försöker stjäla min energi genom att vara elak mot mig, kallar mig elaka saker, förminska mig och kallar mitt jobb för hobby, någon som så uppenbart skulle behöva jobba med sig själv och inte skylla på alla andra. Den svenska avundsjukan sitter djupt i en del människor. Tänk om man istället kunde glädjas med dom som lyckas och kanske se det från ett annat håll, ofta har det krävts mycket jobb för att ta sig dit man är. Man har själv ansvar för sitt egna liv och det är något alla borde tänka på. Om man är missnöjd över något kanske man borde ta tag i det. Jag är inte konstnär för att någon har gett mig detta jobbet. Jag har själv sett till att jag är där jag är i dag. Man måste själv ta ansvar för sitt liv.

Att jobba med sin personliga utveckling är något som borde vara en självklarhet för alla, men ofta är de människor som verkligen skulle behöva jobba med sig själva alldeles för stolta för att inse det, det är ju inget fel på dom, bara på andra, suck, tragiskt. Så tänk på, är du inte nöjd med ditt liv, gör något åt det och sluta skylla på alla andra. Har du en dröm? försök att uppfylla den. Vi har allt för lite tid på denna jord för att slösa bort den. Lev ditt liv så som du vill leva det.

Nu ska jag bara få klart en beställning till sedan ska jag ta en paus och laddar upp min kropp och själ med att gå ut till min fina hästar.

Lev väl mina underbara följare, ni ger mig så mycket styrka och glöm nu inte att ge dig själva tid för något DU själv vill göra.

Kram Mia

 

 

4 reaktioner på ”Stopp!!! Glöm inte bort dig själv.

  1. Så bra skrivet! ?Det är viktigt att ta hand om sig själv – för att orka ta hand om och vara ett stöd för andra. En viktig insikt.
    Har själv haft ”energitjuvar” i mitt liv, men sållat bort en del och umgås mindre med en del – mår så mycket bättre! Lycka till! ??

  2. Läser och begrundar dina kloka ord. Får mig en tankeställare och tar ett djupt andetag. Jobbar, flyttar, renoverar, stöttar nära och kära som är gamla och sjuka……….å jag då? Önskar lite massage på axlarna……..

Kommentarer är stängda.